Dein Atem kalt, so jung und doch so alt : Analyse der Rezeption des Musikvideos Deutschland von Rammstein anhand von Facebook-Kommentaren - Malinen, Rainer (2021)
Saksalainen Industrial Metal – yhtye Rammstein julkaisi maaliskuussa 2019 singlen ja musiikkivideon kappaleesta Deutschland, joka keräsi paljon niin positiivista kuin myös negatiivista julkisuutta välittömästi julkaisunsa jälkeen. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen studiojulkaisu vuonna 2010 julkaistun Liebe ist für alle da –albumin jälkeen. Musiikkivideo ja kappale keräsivät paljon huomiota myös jo ennen julkaisua, kun yhtye julkaisi sosiaalisen median kanavillaan provokatiivisen trailerin tulevasta Deutschland-musiikkivideosta. Erityisesti saksankielinen media reagoi musiikkivideoon ja sitä edeltävään traileriin voimakkaasti.