Euroopan talous- ja rahaliiton tulevaisuus - Hietanen, Juuso (2021)
Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää, millaisena Euroopan talous- ja rahaliiton tulevaisuus näyttäytyy lyhyellä-, keskipitkällä- ja pitkällä aikavälillä. Euroopan talous- ja rahaliitto muodostaa Euroopan unionin tiiviimmin integroituneen blokin ja järjestelmän rakenne on ollut alati muutoksessa etenkin 2008 finanssikriisin jälkeisenä aikana. Tutkimuksen aineistona toimii komission maaliskuussa 2017 julkaistu Valkoinen kirja Euroopan tulevaisuudesta, sekä tämän pohjalta luotu Pohdinta-asiakirja talous- ja rahaliiton syventämisestä.