Subject to change : queer coming-of-age narratives in award-winning video games - Honkanen, Juri (2021)
Pelitutkimusta on jo pitkään kiinnostanut, miten valtavirtapelit esittävät aliedustettuja ihmisryhmiä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kehityskertomusten tutkimus on verrattain olematonta. The Game Awards (TGA) -peligaala ja Games for Change (G4C) -järjestö ovat kuitenkin jo vuosien ajan antaneet tunnustusta useille indie- ja AA-peleille niiden tavoista lähestyä aihetta. Ottaen huomioon palkintogaalojen tuoman näkyvyyden voittajapelejä on syytä tarkastella lähemmin.