Automaattinen ohjelmointi käyttäen geneettistä ohjelmointia - Järvinen, Viljami (2021)
Kirjallisuuskatsauksessa perehdytään geneettiseen ohjelmointiin automaattisen ohjelmoinnin työkaluna, sen perusteisiin ja sen käyttötarkoituksiin, millaisten ongelmien rat kaisuun se kelpaa, ja mitkä ovat haasteita sen kehittämisessä. Geneettisessä ohjelmoinnissa havaittiin olevan pohja kirjallisuudessa, mutta geneettisen ohjelmoinnin toteutuksien havaittiin olevan tutkimustyötä runsaampia. Toisin sanoen teknologian sovellukset menevät tutki muksen edellä. Yleisin haaste alalla ovat geneettisen ohjelmoinnin rajoittuneisuus pienten ongelmien ratkaisuun, sillä suuressa skaalassa geneettisen ohjelmoinnin suoritusaika kärsii huomattavasti, mikä on yleinen ongelma automaattisessa ohjelmoinnissa.