Communication between a sports organization and its brand community : an action research study - Tyynelä, Tero (2021)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, onko urheiluorganisaation sosiaalisessa mediassa toteutetulla markkinointiviestinnällä mahdollista saada aikaan merkittävää muutosta, liittyen sen brändiyhteisöön kuulumattomien seuraajien käsitykseen organisaation ja heidän välisestä suhteestaan. Tutkielma toteutettiin toimintatutkimuksena JymyJusseille, joka on pesäpallo-organisaatio Seinäjoella. Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa organisaation lähtötilanne sosiaalisen median markkinointiviestinnän ja brändiyhteisön suhteen, suunnitella ja toteuttaa viestintään tehtävät muutokset, sekä tarkastella lopputulemaa. Toimintatutkimukset toteutetaan usein koulutus- ja yritysmaailman konteksteissa, joten tämä tutkimus pyrki tuomaan uutta näkökulmaa toimintatutkimusten toteuttamiseen urheiluorganisaation kontekstissa.