Caliban karkaa näytelmästä : Margaret Atwoodin Noidan sikiö William Shakespearen Myrskyn feministisenä uudelleenkirjoituksena - Salovaara, Isabella (2021)
Tässä tutkielmassa tarkastelen myyttisen klassikkonäytelmän, William Shakespearen Myrskyn, suhdetta Margaret Atwoodin romaaniin Noidan sikiö. Noidan sikiö on feministinen uudelleenkirjoitus, joka parodioi kunnioittavasti alkutekstiään. Noidan sikiö voidaan lukea feministisen uudelleenkirjoituksen lisäksi myös pastissiksi sekä adaptaatioksi. Noidan sikiössä ja sen myötä koko tutkielmassa on kyse Myrskyn läsnäolosta romaanin eri elementeissä – millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä näillä kahdella teoksella on, sekä millaisia muutoksia Noidan sikiössä on tehty suhteessa sen alkuperäisteokseen. Työn painopiste on henkilöhahmoihin kohdistuvassa tutkimuksessa.