Kehystäminen johtamis- ja kriisiviestinnässä : Suomen hallitus ja koronakriisi keväällä 2020 - Tuohimaa, Sini (2021)
Tämä tutkielma on kehysanalyysi Suomen hallituksen johtamis- ja kriisiviestinnästä kevään 2020 koronakriisissä. Tutkielman tavoitteena oli analysoida ja kuvata kehysanalyysin avulla Suomen hallituksen korona-ajan johtamis- ja kriisiviestinnässä esiintyviä kehyksiä ja niiden rakentumista sekä arvioida hallituksen kehystämisen uskottavuusvaikutelmaa. Kehystäminen määriteltiin tutkielmassa sosiaalisen todellisuuden tavoitteelliseksi rakentamiseksi vuorovaikutuksessa, missä tulkintoja tilanteesta tai ilmiöstä pyritään hallitsemaan kehysten eli merkityksenantojen avulla. Analysoitavana aineistona toimivat videotallenteet hallituksen virallisista tiedotus- ja infotilaisuuksista sekä tilannekatsauksista aikaväliltä 27.2.2020–1.4.2020, jolloin koronakriisi käynnistyi Suomessa. Analyysimenetelmänä oli laadullinen kehysanalyysi.