”Tää on merkittävintä, mitä mä olen journalismin piirissä tehnyt tai tulen koskaan tekemään” : Helsingin Sanomien Mustan laatikon tekijöiden kokemuksia livejournalismista - Kuukkanen, Tatu (2021)
Tutkin tässä tutkielmassa uutta journalismin muotoa: livejournalismia, josta akateeminen tutkimus on vasta äskettäin kiinnostunut. Livejournalismissa toimittajat kertovat aikaisemmin julkaisemattomia, käsikirjoitettuja journalistisia puheenvuoroja ja tositarinoita elävälle yleisölle teatteriympäristössä. Elävän journalismin esityksiä on tehty vuodesta 2009 lähtien Yhdysvalloissa ja viime vuosina myös Euroopassa. Suomessa livejournalismia on toteuttanut Helsingin Sanomien Musta laatikko vuodesta 2016 alkaen.