Yhdessä laulaminen yhteisöllisyyden näkökulmasta Jyväskylän helluntaiseurakunnassa - Hautakangas, Sebastian (2021)
Perehdyin tutkielmassani Jyväskylän helluntaiseurakunnan jäsenten kokemuksiin yhdessä laulamisen ja yhteisöllisyyden suhteesta seurakunnan tilaisuuksissa. Tarkoituksenani oli selvittää, kokevatko seurakuntalaiset yhdessä laulamisen vahvistavan yhteisöllisyyden kokemuksia sekä toisaalta sitä, kokivatko seurakuntalaiset koronan vuoksi syksyllä 2020 Jyväskylän helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa voimassa olleen yhteislaulukiellon vähentävän heidän tunnettaan yhteisöllisyydestä. Lisäksi halusin selvittää yhdessä laulamisen suhdetta hengellisyyteen sekä erilaisten taustatekijöiden yhteyttä kokemuksiin yhdessä laulamisesta ja yhteisöllisyydestä. Nämä taustatekijät olivat seurakuntalaisten ikä, sukupuoli, musiikillinen tausta ja laulamiseen osallistuminen sekä tilaisuuksien etänä seuraaminen, lauluvalinnat ja laulujen tuttuus.