Valmistavan voimaharjoituksen vaikutus ylä- ja alavartalon voimantuottoon - Koski, Piia (2021)
Urheilijoiden keskuudessa on yleistä tehdä valmista harjoitus ennen kilpailua, minkä tarkoituksena on parantaa urheilijan suorituskykyä. Tutkimustietoa valmistavan harjoituksen vaikutuksesta suorituskykyyn on kuitenkin rajallisesti. Tämän tutkimuksen tarkoitus oli selvittää, onko valmistavalla voimaharjoituksella vaikutusta suorituskykyyn 4–6 tuntia harjoituksen jälkeen. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää, onko suoritetuilla maksimi- ja nopeusvoimaharjoituksilla eriäviä vaikutuksia suorituskykyyn.