Teatteri vie journalismin kulisseihin : Mustan Laatikon tuottajien käsityksiä live-journalismin läpinäkyvyydestä - Halonen, Eetu (2021)
Tässä pro gradu -tutkielmassa on pyritty selvittämään, millä tavalla journalistinen läpinäkyvyys ilmenee Helsingin Sanomien Musta Laatikko -esityksissä. Musta Laatikko edustaa suhteellisen uutta journalismin lajityyppiä, jota kutsutaan tässä tutkielmassa live-journalismiksi. Käsitteellä tarkoitetaan tapahtumia, joissa toimittajat esittävät huolellisesti editoituja journalistisia sisältöjä elävälle yleisölle teatterissa tai vastaavassa tapahtumapaikassa.