Supramolekulaariset hydrogeelit lääketieteellisissä sovelluksissa - Tarkkonen, Elle (2021)
Tässä kandidaatin tutkielmassa perehdytään supramolekulaaristen hydrogeelien sovelluksiin lääketieteessä. Tekstissä käsitellään erilaisten hydrogeelien ominaisuuksia, valmistusta ja toimintaa sekä in vivo että in vitro. Lähempään tarkasteluun on valittu geelien sovellukset lääkekuljettimina etenkin syövän hoidossa sekä geelien tarjoamat mahdollisuudet kudostekniikassa. Tutkielmassa tarkasteltujen tutkimusten mukaan supramolekulaariset hydrogeelit ovat erittäin lupaavia materiaaleja lääketieteen sovelluksiin.