Organisational Identity Audit : Aligning Vision, Culture and Image of a Finnish Digi-tal Innovation Hub - Huovinen, Anna (2021)
Digitaaliset innovaatiokeskittymät (DIH) ovat usean organisaation muodostamia ekosysteemejä, joiden tehtävänä on auttaa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään uusia digitaalisia teknologioita tuotekehityksessään. Alueellisesti toimivat hubit tyypillisesti keskittyvät tiettyyn teknologiseen erikoisosaamiseen, kuten tekoälyyn tai robotiikkaan, tuoden yhteen alan asiantuntijoita, tutkimuslaitoksia sekä rahoittajia. Innovaatiokeskittymät tarjoavat yrityksille testiympäristöjä tuotekehitykseen ja pilotointiin, erilaisia rahoitusmalleja, koulutuspalveluja sekä pääsyn laajaan asiantuntijaverkostoon. Käsitteenä Digital Innovation Hub on suhteellisen uusi, jonka vuoksi määritelmä ei ole vakiintunut teollisuudessa ja pk-yritysten keskuudessa. Samanaikaisesti Euroopan komissio aikoo rahoittaa jatkossa jäsenmaidensa DIH verkostoa tukeakseen pk-sektorin digitalisaatiota. Tämän vuoksi tutkimuksen aiheena on DIH:en organisaatioidentiteetti ja sen vaikutukset brändiin.