Makrovakauspolitiikan ja pankkisektorin ulkopuolisen rahoituksen välityksen vaikutukset systeemisen pankkikriisin todennäköisyyteen - Rönnberg, Robin (2021)
Pankkisektorin ulkopuolinen rahoituksen välitys on merkittävä ja kasvava reaalitalouden rahoituskanava nykyisessä rahoitusjärjestelmässä. Sektorin voimakasta kasvua on edistänyt erityisesti yhteissijoitusyritysten, kuten hedge-rahastojen ja rahamarkkinarahastojen, määrän kasvu. Sektori muun muassa edistää kilpailua luotonantajien keskuudessa ja kasvattaa sijoittamisen tehokkuutta. Pankkisektorin ulkopuolisen rahoituksen välityksen riskiprofiili on kuitenkin perinteistä pankkisektoria korkeampi, millä voi olla negatiivisia vaikutuksia rahoitusvakauteen.