Urheiluanalytiikan vaikutuksia joukkueurheiluseurojen toimintatapoihin - Tuominen, Oskari (2021)
Tämä kandidaatintutkielma tutkii kirjallisuuskatsauksen muodossa urheiluanalytiikan vaikutuksia joukkueurheiluseurojen toimintatapoihin. Urheiluanalytiikan käyttö on kasvanut etenkin joukkueurheilun puolella viime vuosien aikana. Aikaisten omaksujien saavuttaman menestyksen perusteella nykyään yhä useampi urheiluseura on omaksunut analyyttisen lähestymistavan. Tällä on ollut vaikutuksia siihen, kuinka seurat tänä päivänä toimivat. Tutkielma pyrkii vastaamaan, kuinka urheiluanalytiikan käyttö on muuttanut toimintatapoja urheiluseuroissa. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tulokseksi saatiin, että urheiluanalytiikan käyttö on parantanut päätöksentekoa tarjoamalla dataan perustuvan objektiivisen näkökulman sekä tehostanut perinteisiä urheiluun liittyviä menetelmiä.