Nuorten naisten uupumuskokemukset työelämän alkuvuosina - Molander, Anna (2021)
Tutkimukseni tehtävänä on selvittää, millaisia kokemuksia 20–30-vuotiaiden naisten työuupumukseen liittyy. Tarkoituksena on tarkastella, millaiset tekijät ovat vaikuttaneet työuupumuksen syntyyn, millaisena uupunut kokee työelämän ja miten työuupumuksesta toivutaan. Tutkimukseni näkökulma on fenomenologinen eli kokemuksiin keskittyvä. Tutkimuksen aineiston muodostaa kirjoituspyynnön avulla kerätty aineisto, jossa on naisten kirjoittamia kertomuksia heidän 20–30 vuoden iässä koetusta työuupumuksesta. Tutkimukseni analyysimenetelmä on narratiivinen. Olen valinnut kertomuksista toistuvia teemoja, joiden avulla pyrin tavoittamaan kertomusten sisäisen tarinan.