Digitalisaation vaikutukset henkilöstöjohtamiseen : haasteet ja mahdollisuudet - Karjula, Taneli (2021)
Digitalisaation vaikutukset ulottuvat kaikkiin maailman yrityksiin ja organisaatioihin sekä niiden tärkeimpään kivijalkaan ja voimavaraan; ihmisiin. Täten digitaalinen murros ulottuu myös henkilöstöjohtamisen kentälle muuttaessaan työn sisältöä ja tekotapoja, synnyttäessään uusia osaamisalueita, muovatessaan markkinoita ja uudistaessaan liiketoimia sekä luodessaan tarvetta entistä paremmalle datan ja analytiikan hyödyntämiselle. Menestyvällä yrityksellä ei ole varaa pudota kehityksen kelkasta antamalla näiden vaikutusten jarruttaa yrityksen kilpailukykyä vaan se vastaanottaa nämä vaikutukset mahdollisuuksina ja hyödyntää niitä rohkeasti yhdessä henkilöstöjohtamisen ammattilaisten kanssa. Tämä kuvaileva kirjallisuuskatsaus kartoittaa, kokoaa ja kuvailee näitä vaikutuksia ja niiden merkitystä henkilöstön johtamiseen.