Luontosuhteiden ekologinen viisaus Mikko Kamulan romaanissa Ikimetsien sydänmailla - Komulainen, Joonas (2021)
Tutkielmassa analysoin Mikko Kamulan esikoisteoksen Ikimetsien sydänmailla 2017 esittämiä luontosuhteita ja arvioin niiden sisältämää ekologista viisautta, joka tarkoittaa ihmisen ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviä toimia. Teoreettisen taustan muodostavat ekokriittinen kirjallisuudentutkimustutkimus, ympäristöfilosofia ja ympäristösosiologia. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella kriittisesti teoksessa esitettyjä luontosuhteita ja arvioida niitä suhteessa nykyisen ympäristökasvatuksen arvopohjaa.