Tiolaateilla, kuten glutationi, suojattujen kultananoklusterien synteesit ja sovellukset - Salminen, Mikael (2021)
Voimakkaan fluoresenssin omaavat kultananoklusterit ovat lupaavia nanomateriaaleja useiden eri tieteenalojen, kuten biolääketieteen ja sähkökemian, sovellusten kannalta. Kultananoklusterit ovat osoittautuneet hyvin stabiileiksi, kun ne suojataan esimerkiksi glutationilla. Tässä tutkielmassa on perehdytty erityisesti glutationilla suojattujen kultananoklustereiden erilaisiin synteesimenetelmiin sekä käytännön sovelluksiin.