Sote-uudistuksen uutisointi sosiaalialan näkökulmasta : diskurssianalyysi Helsingin Sanomien pääkirjoituksista - Heinonen, Tatu (2021)
Pro gradu –tutkielmani tavoitteena oli selvittää, millaista sote-uudistukseen liittyvä uutisointi on ollut sosiaalialan näkökulmasta aihetta lähestyen. Sote-uudistus on jo pidemmän aikaa käynnissä ollut kansallinen projekti, jossa sote-palveluiden kansallinen järjestämisvastuu on tarkoitus siirtää pois kunnilta, ja jonka tarkoituksena on taata laadukkaat julkiset sote-palvelut Suomessa myös tulevaisuudessa. Tutkielmassani yritän tuoda esille esimerkkejä siitä, millaisia diskursseja sote-uudistuksen uutisoinnissa on syntynyt. Tutkimuksessani pyrin myös tarkastelemaan, miten sote-uudistuksesta puhutaan ja millaisia mahdollisia seurauksia tällä puheella saattaa olla sosiaalialan ammattilaisten ja sosiaalihuollon asiakkaiden kannalta.