Subjective body awareness and well-being in athletes and active exercisers - Tokola, Rachel (2021)
Tutkimusnäyttö kehotietoisuuden ja hyvinvoinnin yhteydestä on viime vuosina lisääntynyt, mutta on edelleen paikoin ristiriitaista ja vähäistä. Lisäksi kehotietoisuuden eri aspekteja on tutkittu vähän aktiiviliikkujien ja urheilijoiden keskuudessa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia subjektiivisen kehotietoisuuden eri aspektien yhteyttä urheilijoiden ja aktiiviliikkujien koettuun hyvinvointiin. Lisäksi tässä tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, miten aktiiviliikkujat ja urheilijat eroavat interoseptiivisen herkkyyden, kehovalppauden, kehokompetenssin, sekä yksityisen ja julkisen kehotietoisuuden suhteen.