„Es geht, nur zur Erinnerung, eigentlich darum, den Kollaps der Ökosphäre zu verhindern.“ : Eine kritische Diskursanalyse der Klimawandeldiskurse in den überregionalen Tageszeitungen Welt und taz - Junttila, Päivi (2021)
Ilmastonmuutosta pidetään tänä päivänä ihmiskunnan tulevaisuuden kenties suurimpana haasteena. Maapallon keskilämpötilan kiivetessä vuosi vuodelta korkeammalle tasolle alkavat myös ilmiön konkreettiset seuraukset näkyä elinympäristössämme selkeämmin. Tästä syystä ilmastonmuutos valtaa jatkuvasti yhä enemmän tilaa mediassa, joka taas kiihdyttää ilmiön ympärillä vellovaa julkista keskustelua.