“And here you are living despite it all” : väkivallan ja trauman rakentama naiskuva Rupi Kaurin runoudessa - Soininen, Mia (2021)
Maisterintutkielmassani tutkin intialais-kanadalaisen runoilija Rupi Kaurin kahta eri runoteosta, jotka ovat vuonna 2015 ilmestynyt milk and honey ja vuonna 2017 ilmestynyt the sun and her flowers. Tarkastelen näistä teoksista valitsemieni runojen naiskuvaa ja sitä, kuinka se rakentuu runojen väkivallan ja trauman kautta. Tutkielmani pohjaa feministiseen kirjallisuudentutkimukseen, nykylyriikan tutkimukseen, väkivaltatutkimukseen sekä traumafiktiotutkimukseen. Hypoteesini on, että Kaurin runoissa naiskuvan rakentuminen trauman ja väkivallan kautta tapahtuu kahdella eri tasolla, yksityisellä ja julkisella. Hypoteesini pitää sisällään myös näkemyksen siitä, ettei uhripositiota kuvata naisille suotavana ratkaisuna koettuun väkivaltaan tai elettyyn traumaan.