Työpajalla työskentelevien nuorten näkemyksiä niukoilla taloudellisilla resursseilla elämisestä ja ekologisesta kestävyydestä - Kupila, Carita (2021)
Hyvinvointi ja siihen liittyvä ekologinen kestävyys ovat tärkeitä aiheita yhteiskuntatieteellisessä keskustelussa. Olen työskennellyt aikuissosiaalityössä, jossa olen kohdannut nuoria aikuisia ja heidän keinojaan ylläpitää hyvinvointia, kun he elävät niukoilla taloudellisilla resursseilla. Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, kuinka nuoret aikuiset kokevat hyvinvointinsa, kun he elävät niukoilla taloudellisilla resursseilla ja millaisia ekologisesti kestäviä keinoja he ovat hyödyntäneet, jotta he pärjäävät niukoilla taloudellisilla resursseilla. Tutkimuksen keskeisenä teoreettisena pohjana toimii Erik Allardtin (1976) hyvinvointiteoria, johon liittyvät hyvinvoinnin ulottuvuudet. Tutkimus on laadullinen ja se on sosiaalityön tieteenalaan kuuluva. Tutkimusaineistoni oli valmis ja se sisältää kuusi ryhmähaastattelua. Haastatteluihin on osallistunut 29 nuorta aikuista, jotka ovat 20-29-vuotiaita ja työskentelevät työpajoilla. Tutkimustuloksista nousee esille, että nuoret aikuiset näkevät elintason vaikuttavan heidän hyvinvointiinsa. He nostavat myös esille perheen, ystävien ja lemmikkien merkityksen. Aineistossa haastatellut nuoret aikuiset nostavat esille, että he ovat hyödyntäneet ekologisesti kestäviä ratkaisuja, jotta he tulevat toimeen niukoilla taloudellisilla resursseilla. Tutkimusaineistosta on nähtävissä, että nuorilla on tietoa ja taitoa hyödyntää ekologisesti kestäviä keinoja.