"Sä oot kyllä harvinaisen tyhjäpää ämmä" : gendered hate speech in Finnish TikTok comments - Kaipainen, Roosa (2021)
Vihapuhe ilmiönä ei ole uusi, mutta se on tunnistettu vakavaksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi vasta Internetin ja sosiaalisen median aikakaudella. Anonymiteetin turvin on helppo levittää syrjiviä ja vihamielisiä viestejä miettimättä niiden mahdollisia seurauksia. Yleisen määritelmän mukaan vihapuhe kohdistuu erilaisiin vähemmistöihin, joiden asemaa valtaa pitävät ryhmät yrittävät heikentää entisestään. Yksi vihapuheen muodoista keskittyy kohteen sukupuoleen, mikä on myös tämän tutkimuksen aihe.