Oikeuttamisen retoriikka : analyysi Vladimir Putinin retoriikasta vuoden 2014 Krimin puheessa - Therman, Sauli (2021)
Tässä tutkielmassa analysoidaan Venäjän tasavallan presidentin Vladimir Putinin käyttämää retoriikkaa ja argumentaation keinoja, joiden kautta hän perustelee Venäjän osallisuutta Krimin kriisissä tätä käsittelevässä puheessaan. Tutkimuskysymys ja tutkielman tavoite on löytää ja tunnistaa aineistosta teorian kautta ilmeneviä retorisia keinoja, argumentaatiomalleja sekä oikeuttamisen keinoja, joilla yleisöön pyritään vaikuttamaan.