Navigointia terveydenhuollossa : sukupuolivähemmistöjen kokemuksia yleisestä terveydenhuollosta ja sukupuolen korjausprosessista - Loponen, Ida (2021)
Sukupuolivähemmistöt ovat marginalisoitu ihmisryhmä suomalaisessa yhteiskunnassa. Tämän tutkimuksen tehtävänä on selvittää, millaisia kokemuksia sukupuolivähemmistöillä on sukupuolen korjausprosessista ja muusta terveydenhuollosta. Tarkastelen lisäksi tapoja, joilla he navigoivat terveydenhuoltoa kohtaamiensa haasteiden vuoksi. Hyödynnän tutkimuksessa feministisiä sukupuoliteorioita sekä queer-teoreettista valta-analyysiä. Tutkimuksen aineiston muodostaa itse kerätty laaja kvalitatiivinen kyselyaineisto, joka koostuu 97 sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön vastauksista. Tutkimuksen analyysimenetelmänä olen käyttänyt sisällönanalyysiä.