Loke – Odensson eller Laufeysson, far eller ungkarl? : Lokes familjeförhållanden i Thor-filmtrilogin av Marvel Studios - Liukku, Marjo (2021)
Tutkielmani tavoitteena on selvittää, minkälaiset perhesuhteet Loki-hahmolla (ruots. Loke) on jumaliin Thor, Odin, Frigg ja Hel, jättiläiseen Laufey, Fenris-suteen (ruots. Fenresulven) ja Sleipner-hevoseen Marvel Studios -yhtiön Thor-elokuvissa. Lisäksi tutkin, miten Lokin perhesuhteiden presentaatio Thor-elokuvissa eroaa Snorrin Eddan luomasta presentaatiosta. Sisällönanalyysia apuna käyttäen analysoin Lokin perhesuhteita elokuvissa Thor (2011), Thor: the Dark World (2013) ja Thor: Ragnarok (2017) ja vertasin elokuvien esittämiä presentaatioita Snorrin Eddan esittämiin Lokin perhesuhteisiin pohjoismaisessa mytologiassa. Tutkimuksen teoreettisina viitekehyksinä toimivat laaja tekstikäsite ja pohjoismainen mytologia. Aikaisemmin Loki-hahmoa ovat tutkineet Anna Birgitta Rooth ja Uzma Khalil. Rooth (1961) on tutkinut hahmoa laajasti eri myyteissä, kun taas Khalil (2016) on analysoinut Loken sanavalintoja ja ilmauksia Thor-elokuvassa.