Masennus sosiaalityössä : kuvaileva kirjallisuuskatsaus kansainvälisistä tutkimusartikkeleista - Kaakkolahti, Pirjo (2021)
Tutkielmassani selvitän kansainvälisen sosiaalityön työmenetelmiä ja työorientaatioita työskentelyssä masentuneen asiakkaan kanssa. Lisäksi tutkin, millaisia suosituksia sosiaalityölle on annettu. Tutkielmani tarjoaa kansainvälistä sosiaalityön tutkimustietoa suomalaiseen sosiaalityöhön keskusteltavaksi ja sovellettavaksi, sekä vahvistaa ymmärrystä masennuksesta sosiaalityön ammatillisissa käytännöissä. Käyttämäni teoreettinen viitekehys rakentuu syrjäytymisen käsitteestä, sekä käsityksestä sosiaalityöstä professiona, jonka keskeinen tehtävä on ehkäistä ja vähentää syrjäytymistä yhteiskunnassa. Tarkastelen ja analysoin kansainvälisistä tutkimuksista löytämiäni sosiaalityötä koskevia suosituksia syrjäytymisen ehkäisyn valossa.