Lähijohtaminen eettisestikestävän toiminnan mahdollistajana soisaalityössä - Hjelt, Veronica (2021)
Tutkimuksessani selvitän sosiaalityöntekijöiden mielipiteitä eettisesti kestävästä sosiaalityöstä, sosiaalityön toimintamahdollisuuksista sekä sosiaalityön lähijohtamisen vaikutuksista näihin. Selvitän sosiaalityön lähijohtamisen yhteyttä sosiaalityöntekijöiden toimintamahdollisuuksiin tehdä eettisesti kestävää sosiaalityötä. Tutkin sitä, miten sosiaalityöntekijät mieltävät eettisesti kestävän sosiaalityön käsitteen ja miten se erotetaan asiakastyön rajapinnassa käytävästä sosiaalityönkeskustelusta. Tavoitteena on selvittää sitä, miten lähijohtajan taidot tai johtamisen rakenteet vaikuttavat sosiaalityön tekemiseen ja mahdollisuuteen tehdä eettisesti kestävää sosiaalityötä. Minkälainen vaikutus eettisesti kestävällä johtamisella on sosiaalityöntekijän työssäjaksamiseen ja työturvallisuuteen sekä minkälaiset toimintamahdollisuudet ja johtamisrakenteet vahvistavat asiakastyön eettisyyttä. Esittelen tässä tutkimuksessani käyttämäni seuraavat käsitteet; eettisesti kestävän sosiaalityön, toimintamahdollisuuden sekä eettisesti kestävän sosiaalityön käsitteet. Syvennyn tutkimuskäsitteisiin ja perehdyn niihin johtamisen vaikutuksen näkökulmasta.