Mikropalveluarkkitehtuurin tietoturvauhat - Nurminen, Santeri (2021)
Mikropalveluarkkitehtuuri on ohjelmistoarkkitehtuurin suuntaus, jossa ohjelmisto jaetaan pieniin, itsenäisesti suoritettaviin palveluihin. Mikropalveluarkkitehtuurien hyödyistä, kuten skaalautuvuudesta, huolimatta arkkitehtuuri lisää myös hyökkäysrajapintaa tietoturvauhille. Tässä kandidaatintutkielmassa perehdytään näihin tietoturvauhkiin kuvailevan kirjallisuuskatsauksen menetelmin. Tutkielmassa löydettiin monia yleisesti arkkitehtuuriin päteviä tietoturvauhkia, joita jaoteltiin mikropalveluarkkitehtuurista muodostettujen eri kerrosten mukaan. Havaitut tietoturvauhat olivat pääsääntöisesti vakavia ja monessa tapauksessa saattoivat johtaa koko järjestelmän hallinnan menettämiseen. Tutkielman tuloksena pystyttiin muodostamaan yleinen katsaus mikropalveluarkkitehtuurin tietoturvauhista sekä näiden mahdollisista vaikutuksista.