Improving data quality in a process documentation system : requirements and benefits; a case study - Siltakorpi, Jukka (2021)
Tämän tapaustutkimuksen tavoitteena oli selvittää kuinka datan laatua voitaisiin mitata ja kehittää prosessidokumentaatiojärjestelmässä. Dataa kerättiin olemassa olevaa dokumentaatiota tutkimalla, sekä kyselyn avulla. Datan laatu ei ole aiemmin saanut juurikaan huomiota tässä kontekstissa, minkä johdosta täysin uudet metriikat datan laadun mittaamista prosessidokumentaatio järjestelmässä varten luotiin tämän tutkimuksen aikana. Tutkimuksen aikana tunnistettiin kolme laatumittaria, askeleet datan laadun kehittämistä varten esiteltiin, ja vaatimukset datan laadun kehittämiselle määriteltiin. Datan laadun lähtötaso määriteltiin metriikoiden perusteella ja vaatimukset ja toimenpiteet kehitykselle määriteltiin. Vaatimusten perusteella myös mahdolliset hyödyt ja kustannukset kyettiin arvioimaan