Kryptovaluutat - onko Ethereumista Bitcoinin haastajaksi - Peltoniemi, Valtteri (2021)
Kryptovaluutat on jo monelle ihmiselle tuttu käsite, mutta teknologia niiden takana ei välttä mättä vielä ole. Uutisissa vilahtelee entistä useammin kryptovaluuttoja ja niiden suuria arvon nousuja. Kryptovaluuttojen arvo on noussut merkittävästi loppuvuodesta 2020 lähtien. Tässä tutkielmassa esitellään kryptovaluuttojen toimintaa keskittyen erityisesti Bitcoiniin ja Ethereumiin. Tutkielman tarkoituksena on selvittää onko Ethereumista Bitcoinin haastajaksi lohkoketjun tuomilla ominaisuuksilla, sillä molemmat kryptovaluutat ovat selvästi markkina arvollisesti muita edellä keväällä 2021.