Parisuhdeväkivaltaa kokeneen naisen kohtaaminen ja avun tarjoaminen sosiaali- ja terveysalalla - Merjeslampi, Jani (2021)
Tutkielman aiheena on, miten sosiaali- ja terveysalalla kohdataan ja autetaan parisuhdeväkivaltaa kokenutta naista. Parisuhdeväkivalta aiheuttaa uhreille suurta kärsimystä ja yhteiskunnalle menetyksiä pahoinvoinnin ja kustannusten muodossa. Ilmiön laajuutta ja vakavuutta ei aina ymmärretä, vaikka viime vuosina tilanne onkin mennyt parempaan suuntaan. Työntekijöiden osaaminen ja keinot auttaa uhria eivät läheskään aina tue uhrin toipumista. Uhrit kärsivät usein huonosta itsetunnosta ja riippuvuudesta väkivallan tekijää kohtaan.