EFL and English language in cross-curricular studies : a case study in a Finnish upper secondary school - Keränen, Iiro (2021)
Suomalainen lukiokoulutus on jo useamman vuosikymmenen ajan perustunut kurssimuotoiseen opiskeluun, jossa oppilaat voivat pakollisten oppiainekohtaisten kurssien suorittamisen lisäksi rakentaa lukujärjestyksensä omien opiskelutavoitteidensa mukaisesti. Oppilaiden henkilökohtaisen opintorytmin ja -valintojen lisäksi myös opintojen loppupuolelle painottuvat ylioppilaskokeet ovat luoneet kuvaa suomalaisesta lukiosta vahvasti oppiaineorientoituneena koulujärjestelmänä. Tällä hetkellä voimassa oleva Lukion opetussuunnitelma (LOPS 2015) toki kannustaa laaja-alaiseen oppimiseen sekä oppiainerajojen ylittämiseen, mutta suomalaiset lukiot eivät ole varsinaisesti velvoitettuja tällaiseen työskentelyyn. Tätä vastoin suomalaisissa peruskouluissa monialaiset oppimiskokonaisuudet (MOK) ovat tulleet osaksi jokavuotista koulutyötä viimeisimmän koulureformin myötä.