The Smoking Image : Persuasion in Western Cigarette Advertising - Ohtonen, Juuso (2021)
Savukemainoksilla on ollut kiistelty maine koskien tupakoinnin vaaroihin liittyviä väittämiä ja niiden kommunikointia julkisuudessa sekä terveysviranomaisten että tupakkayhtiöiden omalta osalta. 2000-luvun vaihteessa paljastui laajempi savuketeollisuuden harjoittama harhaanjohtamisoperaatio koskien tupakointiin liityviä tietteellisiä faktoja. Tämä tutkimus pyrkii kartoittamaan operaation ja perinteisen mainonnan välistä yhteyttä, jota aiemmissa akateemisissa tutkimuksissa ei ole vielä kattavasti käsitelty. Diskurssitutkimus käsittelee kuvan ja tekstin välistä multimodaalista yhteyttä lehtimainoksissa, minkä motivaationa toimii savukemainoksien lisääntynyt visuaalisuus sekä kulttuurinen konteksi, joka koskee savukemainontaa länsimaissa rajoittavaa politiikkaa.