Lastensuojelutaustaisten nuorten taloudellinen toimintakyky - Varjola, Susanne (2021)
Köyhyysrajan alapuolella elää Suomessa noin joka kymmenes lapsiperheistä. Kaikki lastensuojelun asiakasperheet eivät ole köyhiä, mutta monet talouteen liittyvät ongelmat ovat yliedustettuina lastensuojelussa. Sosioekonominen asema periytyy ja eriarvoisuuden ylisukupolvisista vaikutuksista on myös runsaasti tutkimustietoa. Taloudellinen toimintakyky tarkoittaa yksilön kykyä tehdä talouteen liittyviä päätöksiä sekä hallinnoida omaa talouttaan, ja se alkaa muodostua jo varhaislapsuudessa.