IFRS 16-standardin vaikutukset suomalaisten pörssiyhtiöiden tilinpäätösinformaatioon - Hyry, Lauri (2021)
Työ käsittelee IFRS 16-standardinmuutoksen vaikutusta valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden tilinpäätöksiin. Työssä tutkittiin vaikutusta tilinpäätöksen numeeriseen ja sanalliseen informaatioon. Numeerisen informaation osalta tutkittiin vaikutusta taseeseen ja tuloslaskelmaan sekä niistä johdettuihin tunnuslukuihin. Sanallisen informaation osalta tutkittiin yritysten tapaa viestiä muutoksesta. Työn teoriaosuudessa esiteltiin IFRS 16- ja IAS 17-standardien taustaa ja käytiin läpi tärkeimmät empiiriseen osaan sisällytettävät tunnusluvut. Teoriassa käytiin läpi myös aikaisempaa tutkimusta aiheesta ennen standardimuutosta. Tulokset osoittavat, että useaan yritykseen muutoksella on ollut merkittävä vaikutus ja tämä tutkimus luo pohjaa mahdolliselle laajemmalle vaikutusanalyysille suomalaisten pörssiyhtiöiden osalta.