Työvuorojen aikataulutuksen optimointi PuLP-kirjaston avulla - Hämäläinen, Iikka (2021)
Työvuorojen aikatauluttaminen on käytännön ongelma, jonka tekeminen käsin on työlästä. Ongelma voidaan ratkaista kirjoittamalla aikataulujen automatisointiin ja optimointiin soveltuva tietokoneohjelma. Tässä tutkielmassa selvitetään, kuinka lineaarisen kokonaislukuoptimoinnin menetelmiä voidaan hyödyntää työvuorojen aikatauluttamisessa. Optimointitehtävän ohjelmointiin käytetään Python-kieltä ja PuLP-kirjastoa.