"Trump is an equal opportunity insulter" : a discourse analysis of political discourse in Democratic and Republican social media - Mettomäki, Anu (2021)
Diskurssit, eli kielenkäyttötavat, voivat vaikuttaa ihmisten asenteisiin, tapaan nähdä maailma ja toimintatapoihin merkittävästi. Tähän suhteuttaen poliittisten diskurssien rooli on merkittävä, koska ne saavuttavat suuren yleisön ja tulevat yleensä uskottavilta henkilöiltä, mikä osaltaan lisää niiden vaikuttavuutta. Tämän takia poliitikkojen ja muiden, jotka osallistuvat poliittisten diskurssien tuottamiseen, kielenkäyttöä ja argumentointia on tärkeä tutkia. Tässä työssä näiden teemojen tutkimiseen käytetään kriittistä diskurssianalyysia, joka tarjoaa välineitä tarkastelemaan eriarvoisuutta ja vallan väärinkäyttöä. Kyseessä olevassa tutkielmassa on hyödynnetty lisäksi diskurssihistoriallisen lähestymistavan tarjoamia työvälineitä.