Teknologinen kehitys ja tuloksellisuus työnteon muutoksessa : tiimeistä virtuaalitiimeihin - Kyrkkö, Anniina; Metso, Simo (2021)
Työntekoa muuttavat tänä päivänä monet trendit, kuten globalisaatio ja digitalisaatio. Muutosta on vauhdittanut myös omalta osaltaan vuonna 2020 laajalle levinnyt COVID-19-pandemia, minkä seurauksena organisaatiot ovat joutuneet uuden tilanteen eteen. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ja ymmärtää, miten teknologian kehitys ja työnteon muutos ovat vaikuttaneet työntekoon ja miten toimistolla tapahtuvan työskentelyn tuloksellisuus eroaa virtuaalityön tuloksellisuudesta. Tutkielman osatavoitteena oli löytää keinoja, joilla kohdeyritys voi kehittää virtuaalitiimien toimintaa ja tuloksellisuutta. Kohdeyrityksenä toimi ICT-alan yritys. Tutkimuksen aineisto perustui tutkimusaiheeseen liittyvään kirjallisuuteen, aiempiin tutkimuksiin sekä teemahaastatteluilla ja puolistrukturoiduilla kyselyillä kerättyyn empiiriseen aineistoon. Tässä laadullisessa tutkimuksessa hyödynnettiin tutkimusmenetelmänä teemahaastattelua ja aineiston analysoinnissa deduktiivista sisällönanalyysiä. Tutkimuksen perusteella selvisi, että teknologinen kehitys on pitkällä aikavälillä muokannut työskentelytapoja. Viimeaikainen teknologinen kehitys liittyi enimmäkseen olemassa olevien teknologioiden parantumiseen, mikä on mahdollistanut työn tehostumisen. Teknologia on mahdollistanut ennen kaikkea joustavan tavan tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta. Toisaalta teknologisen kehityksen koettiin vaikuttaneen siihen, että työn ja vapaa-ajan välinen raja on hämärtynyt. Tutkimuksen mukaan työergonomiaan ja tuloksellisuuteen vaikutti negatiivisesti erityisesti taukojen puuttuminen. COVID-19-pandemian ja lisääntyneen etätyöskentelyn koettiin johtaneen yhteisöllisyyden ja sosiaalisten kontaktien vähenemiseen, kun epäviralliset keskustelut ovat jäänet vähemmälle. Myös yhteistyön ja ideoinnin koettiin olleen luontevampaa kasvotusten. Lisäksi tutkimustuloksien perusteella todettiin, että etätyössä ja toimistolla työskenneltäessä on kummassakin hyvät puolensa, riippuen työtehtävän luonteesta. Tuloksellisin työskentelytapa voidaan saavuttaa yhdistelemällä molempien työskentelymuotojen hyviä puolia, jolloin puhutaan hybridimallista. Kohdeyritys voi hyödyntää tuloksia omassa toiminnassaan mielekkäämmän, tehokkaamman ja tuottavamman työnteon tueksi.