Kaupallisten korporaatioiden moraalinen vastuu - Roikola, Ari (2021)
Käsittelen tutkielmassa mahdollisuutta pitää kaupallisia korporaatioita moraalisesti vastuullisina ja siitä seuraavia vaikutuksia. Perehdyn moraalisen vastuullisuuden ja toimijuuden edellytyksiin ensin yksilöiden tasolla. Tämän jälkeen pääasiassa Listin ja Pettitin Group Agency -teoksessa ryhmätoimijuudesta esitettyä mallia käyttäen perehdyn ryhmien mahdollisuuteen olla moraalisesti vastuussa pidettäviä. Käsittelen kaupallisten korporaatioiden erityispiirteitä ryhmänä ja niistä aiheutuvia vaikutuksia moraalisen vastuun kannalta. Mielestäni voidaan sanoa, että kaupallisia korporaatioita on mahdollista pitää moraalisesti vastuullisina. Tällä olisi kuitenkin seurauksia, joita täytyisi arvioida, ennen kuin näin päätetään tehdä.