Implementation of Circular Economy Projects : Expectations, Opportunities, and Impediments in Finnish MSMEs - Saarinen, Juho (2021)
Maailmanlaajuisesti kasvavan huomion saavuttanut kiertotalous voi konseptina tarjota kestävämmän ja resurssitehokkaamman vaihtoehdon vallitsevalle lineaariselle talousmallille. Vaikka kiertotalous tarjoaa mahdollisuuden luoda liikearvoa luonnon ekosysteemien koskemattomuutta vaarantamatta, on globaali siirtymä kiertotalouteen vasta alussa. Mikro, pienet ja keskisuuret yritykset (PK-yritykset) ovat ratkaisevassa osassa tätä siirtymää, jonka seurauksena kiertotalouden mikrotason toimeenpano on saavuttanut viime vuosina kasvavaa mielenkiintoa tutkimuskohteena. Projektitason toimeenpano näyttää kuitenkin olevan jokseenkin huomiotta jäänyt aihe nykyisessä kirjallisuudessa.