"Se vaatii yliluonnollista vanhemmuutta" : Nepsy-perheiden kokema osallisuus lastensuojelun ja terveydenhuollon verkostoissa - Kivikangas, Anu (2021)
Tutkimukseni tavoitteena on tarkastella, miten neuropsykiatrisen diagnoosin saanut lapsi ja hänen perheensä ovat kokeneet osallisuutensa toteutumisen lastensuojelun ja terveydenhuollon verkostoissa. Neuropsykiatristen oireiden kirjon ollessa laaja, olen keskittynyt tutkimuksessani perheisiin, joiden lapsella on diagnosoitu ADHD–, ADD– tai autisminkirjon häiriö. Erilaiset neuropsykiatriset oireyhtymät voivat aiheuttaa huomattavia haasteita mm. omantoiminnan ohjauksessa, keskittymisessä sekä sosiaalisissa suhteissa toimimisessa. Avun oikea–aikainen saaminen on tärkeää. Tutkimusaihetta lähestyn Sherry R. Arnsteinin ja Roger Hartin osallisuuden tikapuumallien kautta.