Ulkopuolisen hallituksen jäsenen merkitys PK-yritykselle - Tahkola, Linnea (2021)
Tässä tutkielmassa tutkittiin ulkopuolisen hallituksen jäsenen merkitystä PK- yritykselle ja PK-yrityksen taloudelle. Hallitus on Suomessa pakollinen toimielin osakeyhtiöissä, joten tutkimusaiheena aihe on mielenkiintoinen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, että millainen merkitys ulkopuolisella hallituksen jäsenellä on PK-yritykselle, ja erityisesti PK-yrityksentaloudelle. Tutkimuskysymykseni olivat ” Millainen merkitys ulkopuolisella hallituksen jäsenellä on PK-yritykselle?” sekä ”Millainen rooli ulkopuolisella hallituksen jäsenellä on PK-yrityksen taloudellisissa asioissa?” Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena, ja tutkimuksen aineisto kerättiin haastattelemalla PK-yritysten hallitustyöskentelyyn osallistuvia henkilöitä.