Monitahoinen luonnollisuus : luonnollisuuden käsite Suomi24-palvelun seksuaalisuuteen liittyvissä keskusteluissa - Luoma, Lauri (2021)
Tässä maisterintutkielmassa perehdytään luonnollisuuden käsitteeseen seksuaalisuuden näkökulmasta Suomi24-palvelun keskusteluissa. Tutkielma selvittää miten Suomi24:sen käyttäjät ymmärtävät luonnollisuuden, miten he siitä puhuvat, miten he perustelevat omia määritelmiään luonnollisuudesta ja mitä teemoja luonnollisuuteen liitetään. Tutkielmassa analysoidaan neljäätoista keskustelua aikaväliltä 2001-2021. Teoreettista taustaa tutkielmassa on humanistisilta-aloilta, biologiasta sekä uskontotieteistä. Tärkeimmän konseptit ovat ydinperhe ja toiseuttaminen. Tutkimusmetodeina toimii netnografia ja temaattinen analyysi. Luonnollisuuden useimmin liitetty teema on uskonto, joka oli läsnä jokaisessa lähes jokaisessa analysoimassani keskustelussa. Muita yleisiä teemoja olivat myös biologia ja omiin tuntemuksiin luottaminen luonnollisuuden määrittelyssä. Homofobia oli vahvasti läsnä aineistossani ja luonnollisuutta käytettiin usein toiseuttamisen välineenä. Luonnollisuutta myös käytettiin ydinperheen aseman tukemiseen yhteiskunnan peruspilarina.