Les modes de dénomination de la violence liée à l’honneur, de la victime et des auteurs dans deux journaux belges - Kavilo, Minna (2021)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on tarkastella kunniaan liittyvän väkivallan, uhrin ja tekijöiden nimeämisen käytäntöjä Le Soir- ja L’Avenir -sanomalehdissä. Tutkimuksen kohteena on tapaus, jota pidetään ensimmäisenä niin sanottuna kunniamurhana tuomittuna tapauksena Belgiassa. Tapaus valikoitui koska se sai aikanaan paljon julkisuutta belgialaisessa mediassa. Korpus koostuu yhteensä 100 artikkelista (45678 sanaa), jotka kerättiin Le Soir- ja L’Avenir -sanomalehtien digitaalisista arkistoista neljän vuoden, yhden kuukauden ja kolmen viikon ajanjaksolla vuodesta 2007 vuoteen 2011. Metodina tutkimuksessa käytettiin korpusavusteista diskurssintutkimusta. Analyysiosio jaettiin kahteen osaan: frekvenssi- ja konkordanssianalyysiin sekä kollokaatioanalyysiin.