Päihdekuolemaan liittyvä läheisen suru ja sen erityispiirteet - Pöllänen, Satu (2021)
Tutkielman aiheena on päihdekuolemaan liittyvä läheisen suru ja sen erityispiirteet. Tavoitteena on selvittää, mikä on tyypillistä päihdekuolemiin liittyvälle läheisen surulle. Lisäksi tavoitteena on tunnistaa tähän liittyviä kehittämiskohteita ja jatkotutkimusaiheita. Taustateoriana käytetään Kenneth Dokan (1989) äänioikeudettoman ja epäoikeutetun surun (disenfranchised grief) näkökulmaa. Päihdekuolemien kohdalla sosiaalinen tuki voi jäädä vähäiseksi, sillä esimerkiksi päihteiden yliannostukseen tai rattijuopumukseen liittyvä stigma voi vaikeuttaa kuolemasta kertomista (Doka 1999, 38).