EKP:n rahapolitiikka ja sen vaikutukset osakkeiden sektorikohtaisiin tuottoihin - Juhola, Susanna (2021)
Tämän Pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää Euroopan keskuspankin rahapolitiikan vaikutuksia toimialakohtaisiin tuottoihin. Tutkielman alkupuolella tullaan esittämään rahapolitiikan tavoite, Euroopan keskuspankin konventionaalisen rahapolitiikan välittymismekanismit sekä pohjustetaan vuoden 2008 finanssikriisin vaikutuksia. Varsinainen tutkielman painopiste keskittyy kuitenkin ei-konventionaalisen rahapolitiikan toimiin, jotka yleistyivät finanssikriisin jälkeen. Näihin ei-konventionaalisiin toimiin luetaan pitkät rahoitusoperaatiot sekä arvopaperien osto-ohjelmat, joiden tarkoituksena on pyrkiä ylläpitämään keskipitkän aikavälin hintavakautta.