Ikkunat historiaan : runojen ja laulujen avaamat näkökulmat historiankerrontaan J.R.R. Tolkienin romaanissa The Lord of the Rings - Lundström, Katriina (2021)
Tutkielma käsittelee historiankerronnan näkökulmia J.R.R. Tolkienin romaanissa The Lord of the Rings (1954–55) ja miten niihin vaikuttavat kertoja, käytetty kieli ja ajankohta. Analysoitavana materiaalina ovat romaanissa esitetyt runot ja laulut jotka viittaavat tarinan sisäisen maailman historiaan. Tapahtumista, joita tekstiesimerkit käsittelevät, kerrotaan läpikotaisemmin romaanissa The Silmarillion (1977).